Marzec 24, 2015
W drzwiach staje przyjaciel z podejrzanym uśmiechem, raczej takim głupkowatym. Mówi, że ma prezent nad prezentami i na pewno się ucieszę. Wręcza konserwę i odchodzi wolnym krokiem. Nie wiem czy się cieszyć. Puszka mała, w ogóle za puszkami nie przepadam. Ale czuję, że to wyzwanie.
Marzec 13, 2015
Mule to danie narodowe Belgów. Obowiązkowo jedzone z frytkami i bardzo częste popijane szklanką piwa. Przechadzając się po restauracyjnych uliczkach flamandzkich miast, unosi się w powietrzu ten zapach, ten smak, mieszanka „morza” z winem. U nas powoli staje się popularne. trzymam za nie kciuki.
Marzec 11, 2015
Kto Was zrobił kiedykolwiek frittatę?? Boję się, że mniejszość. I to wielki błąd. Bo to danie bardzo proste, ale absolutnie nie jest banalne. Bardzo szybkie, i zazwyczaj tanie. Można wykorzystywać resztki z poprzedniego obiadu.
Marzec 5, 2015
Do przygotowania użyłam resztek łososia. Takich kawałków, które zawsze zostają mi z porcjowania ryby. Zbieram je, zamrażam i wykorzystuję do sałatek czy makaronów. Reszta dodatków to klasyka: ogórek, kolendra, orzeszki ziemne, szczypiorek. Wyszło dobrze, nawet lepiej niż dobrze.
Najnowsze komentarze